Train-de-trainer - Teamreflectie

Aan de slag gaan met Teamreflectie betekent zélf aan de slag gaan. Vidacto zet erop in dat een afdeling aan het einde van een begeleidingstraject deze methode zelfstandig kan toepassen om het personeel om te laten gaan met stress. En een cruciaal onderdeel is daarom het onderdeel train-de-trainer. Oftewel, in de instelling wordt iemand opgeleid om de aanpak Teamreflectie toe te blijven passen.

In de Handleiding train-de-trainer kun je nalezen hoe het in zijn werk gaat. Coach Noud van Hecke draagt in de eerste sessies de zorg voor het onderdeel Teamreflectie. Tegelijk draait er iemand mee als beoogd toekomstig trainer, zodat die deze taak later zelfstandig binnen de afdeling kan uitvoeren nadat dit eerste traject met Vidacto erop zit. Zo kan blijvend worden toegezien op het welzijn van de medewerkers van een zorgafdeling.

Dat betekent overigens niet dat een afdeling na het Teamreflactie-traject puur op zichzelf aangewezen is. Integendeel! Noud blijft beschikbaar om eventuele vragen te beantwoorden en tips te geven. En Vidacto biedt ook de volgende middelen om helemaal up-to-date te blijven.

Nieuwsbrief

De kern van de aanpak staat, maar Teamreflectie blijft zich als methode ook ontwikkelen. Want elke nieuwe situatie waar het wordt toegepast biedt ook nieuwe inzichten. Noud deelt wat hij leert in een regelmatige nieuwsbrief, waar je je op kunt abonneren op deze website.

Deze nieuwsbrief is momenteel in ontwikkeling. Spoedig meer info!

Updatecursus

Ook is er de mogelijkheid tot het volgen van updatecursussen, waarin de nieuwste ontwikkelingen breed worden uitgemeten. Hierin worden nieuwe werkvormen en nieuwe materialen aangereikt, waarmee je weer up-to-date bent. En zo kun je nieuwe stappen zetten om de samenwerking op de afdeling weer optimaal te krijgen.

Aanmelden

Ik wil bouwen aan een goed functionerend zorgteam!

Neem gerust contact met ons op! Bel naar dit nummer:

(026) 44 35 351

Vidacto Arnhem
Sonsbeekweg 26
6814 BC - Arnhem
(026) 44 35 351

Vidacto Den Haag
Koninginnegracht 19
2514 AB - Den Haag
(070) 82 00 388

E-mail
info@vidacto.nl