Een zorgmedewerker vertelt - Teamreflectie

Wie kan er beter vertellen over de voordelen van Teamreflectie dan iemand die er zelf profijt van heeft gehad? Op het tweede Waardigheid en Trots-congres op 22 november in Zwolle kwam een video voorbij van een verzorgende IG, Colinda, die werkzaam is in verpleeghuis Maria Oord. Ze vertelt over haar goede ervaringen met de methode van Vidacto.

Aan de hand van duidelijke voorbeelden legt Colinda in deze video uit wat er speelde bij haarzelf en op haar afdeling, en vooral ook wat ze heeft gehad aan Teamreflectie. "We hebben een heftige periode meegemaakt met corona op de afdeling", begint Colinda, "waardoor veel bewoners overleden zijn en we ook veel zieke collega's hebben gehad." De afdeling begon een traject van Teamreflectie, waar Noud van Hecke als trainer fungeerde. 

Het fragment begint op 15m00s:

Als ze aan corona terugdenkt, voelt Colinda vooral weer haar zware benen en hoe moe ze was. Ze vertelt: "Tijdens de Teamreflectie-gesprekken hoorde je dat het bij iedereen zo was. Dat iedereen moeite had om privé en werk te combineren, en ook dezelfde klachten had." En dat is precies de kern van waar deze methode een meerwaarde heeft. Weten dat je er niet alleen in staat en dat je deze dingen kunt delen met degenen die het beste snappen wat je doormaakt: je collega's.

En als je verder kijkt, zie je wat er nog meer allemaal op het congres is besproken!

 

Aanmelden

Ik wil bouwen aan een goed functionerend zorgteam!

Neem gerust contact met ons op! Bel naar dit nummer:

(026) 44 35 351

Vidacto Arnhem
Sonsbeekweg 26
6814 BC - Arnhem
(026) 44 35 351

Vidacto Den Haag
Koninginnegracht 19
2514 AB - Den Haag
(070) 82 00 388

E-mail
info@vidacto.nl